Kapcsolat

9700 Szombathely,
Acsádi Ignác utca 24.
Telefon:
+36-94-508-520
+36-20-932-6937
E-mail küldése

Karnagyaink

Ladvenicza Éva

A kórust 2018. év őszétől kezdődően Ladvenicza Éva vezényli.

Ladvenicza Éva alapfokú tanulmányait a zalaegerszegi Kilián György (régi és mai nevén Liszt Ferenc Általános Iskola) zenei tagozatán, valamint a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskolában kezdte.

Álma, hogy életét a zenei hivatásnak szentelhesse, a Szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola fuvola és szolfézs-zeneelmélet majd a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia karvezetés és középiskolai énektanár szakának elvégzése után valóra vált. Tanárai Németh Pál, Deáky István, Kiss Katalin, mesterei Párkai István, Szabó Miklós, Lendvay Kamilló és Kovács Sándor voltak.

Szülővárosában, Zalaegerszegen, volt zeneiskolájában tanított 2017 júniusáig szolfézst, zeneelméletet és zenetörténetet.

2004-ben tanítványaiból leánykart alakított , ami azóta is folyamatosan, magas színvonalon működik.

2013 és 2016 között vezette a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola régi diákjaiból alakult vegyeskart.

2017 szeptemberében a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola akkori vezetőségének hívására az intézmény tanári karához csatlakozott szolfézs tanárként. Jelenleg a zeneismeret tanszak munkaközösség vezetője.  

A nagy múltú Szombathelyi Erkel Ferenc Kórus felkérését elfogadva, 2018 októberétől az énekkar karnagyaként tevékenykedik.  Célja az együttes hagyományainak ápolásán túl, a már elért magas szakmai színvonalat megtartva új, friss, derűs, inspiráló zenei közeget teremteni a kórus tagjai és közönségük számára.

„ Mert ha énekelsz, mindig valami jó történik Veled.

 Ha többen énekeltek, az már nagyszerű.

 Ha érzed, hogy közönség is Veletek érez, az már maga a csoda. ’’


« Vissza az előző oldalra!
Szombathely Város Erkel Kórus Egyesület - Magyar